Keresés
  • dinaspilatesstudio

Mire számíts az első Pilates órán?

Frissítve: 2019. júl 13.


A vendégek visszajelzései és persze saját tapasztalat alapján az első pár Pilates óra igen sok információval lát majd el, amihez idővel megszokható minimális anatómiai szaknyelv is párosul.Sokat tanulhatsz majd magadról-kitartásról,koncentrációról, koordinációról (ami minden mozgás alapja) és nem utolsó sorban jobban megismered majd saját tested, izomzatod.


Öltözéked - legyen kényelmes picit szűkebb, hogy gerinced és esetleges izomzati eltéréseid könnyen láthatóak legyenek.Cipőre nem lesz szükséged,csak egy zoknira és egy kis méretű törölközőre.


Korrigálás - az óráid alatt a többi mozgásformától eltérően itt az oktató nem tornázik a vendéggel együtt hanem kizárólag csak a vendégre figyel- igyekszik jól beállítani a kiindulóhelyzeteket (érintéssel,szóval) hogy a gyakorlatokat helyesen tudd végrehajtani, hiszen csak így várható változás.


Ne izgulj - itt mindenki magára figyel,senki sem azzal foglalkozik,hogy milyen ruhában érkeztél vagy hogy hogyan csinálod a gyakorlatokat. Mindent érteni fogsz és mindenben segítek majd.


Kis "Pilates" lexikon:


1. Központ: mélyizmok amik medencét, a bordakosarat,a gerincet stabilizálják miközben a kart vagy a lábat mozgatjuk.Ide 4 izom tartozik (gátizom, haránt hasizom, rekeszizom és a derék tájéki szakaszon (hátul) a gerinc mentén a sokbahasadt izom.Szóval a központ izmaival fogsz dolgozni, célunk ezek megerősítése ami idővel javítja a testtartásodat.


2. Légzés: az óra folyamán egy speciális Pilates légzést alkalmazunk (oldalsó-hátsó bordakosárba irányítjuk ) annak érdekében, hogy a hasizmod aktív tudjon maradni a gyakorlatok kivitelezése alatt. Ne ijedj meg ha néha levegő után kapkodsz hiszen ez az amit a legnehezebb megtanulni.Ez nem egy természetes légzés ezt csak az órán alkalmazzuk.


3. Semleges medence: a gerincedet szeretnék a lehető legbiztonságosabb helyzetben dolgoztani és megerősíteni, természetes íveit megőrizve.Pár óra elteltével érezheted, hogy lekerül derekadról a teher enyhülnek derékfájdalmaid.


4. Folyamatos gerincből való nyújtózás: minden gyakorlatnál fontos szempont lesz, hogy szépen kihúzd magad, megnőj magasra - ezáltal a hát feszítőid is jobban elkezdenek dolgozni. A gyakorlatok közben egyidőben nyújtunk és erősítünk, ami szálkás izomzatot ad majd.#pilates #pilatesclass #pilatesóra #pilatesélmény #elsőóra


63 megtekintés

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com