Keresés
  • dinaspilatesstudio

Mire számíts az első Pilates órán?

Frissítve: 2020. nov 13.


A vendégek visszajelzései és persze saját tapasztalat alapján az első pár "Pilates" óra igen sok információval lát majd el, amihez idővel megszokható minimális anatómiai szaknyelv is párosul. Sokat tanulhatsz majd magadról, kitartásról, koncentrációról, koordinációról (ami minden mozgás alapja) és nem utolsó sorban jobban megismered majd saját tested, izomzatod.


Öltözéked - legyen kényelmes picit szűkebb, hogy gerinced és esetleges izomzati eltéréseid könnyen láthatóak legyenek. Cipőre nem lesz szükséged, csak egy zoknira és egy kis méretű törölközőre.


Korrigálás - az óráid alatt a többi mozgásformától eltérően itt az oktató nem tornázik a vendéggel együtt hanem kizárólag csak a vendégre figyel - igyekszik jól beállítani a kiinduló helyzeteket (érintéssel, szóval), hogy a gyakorlatokat helyesen tudd végrehajtani, hiszen csak így várható változás.


Ne izgulj - itt mindenki magára figyel, senki sem azzal foglalkozik, hogy milyen ruhában érkeztél vagy hogy hogyan csinálod a gyakorlatokat. Mindent érteni fogsz és mindenben segítek majd.


Kis "Pilates" lexikon:


1. Központ: mélyizmok amik medencét, a bordakosarat, a gerincet stabilizálják miközben a kart vagy a lábat mozgatjuk. Ide 4 izom tartozik (gátizom, haránt hasizom, rekeszizom és a derék tájéki szakaszon, a gerinc mentén a sokbahasadt izom. Szóval a központ izmaival fogsz dolgozni, célunk ezek megerősítése ami idővel javítja a testtartásodat.


2. Légzés: az óra folyamán egy speciális Pilates légzést alkalmazunk (oldalsó-hátsó bordakosárba irányítjuk) annak érdekében, hogy a hasizmod aktív tudjon maradni a gyakorlatok kivitelezése alatt. Ne ijedj meg ha néha levegő után kapkodsz hiszen ez az amit a legnehezebb megtanulni.Ez nem egy természetes légzés ezt csak az órán alkalmazzuk.


3. Semleges medence: a gerincedet szeretnék a lehető legbiztonságosabb helyzetben dolgoztatni és megerősíteni, természetes íveit megőrizve. Pár óra elteltével érezheted, hogy lekerül derekadról a teher enyhülnek derékfájdalmaid.


4. Folyamatos gerincből való nyújtózás: minden gyakorlatnál fontos szempont lesz, hogy szépen kihúzd magad, megnőj magasra - ezáltal a hát feszítőid is jobban elkezdenek dolgozni. A gyakorlatok közben egyidőben nyújtunk és erősítünk, ami szálkás izomzatot ad majd.#pilates #pilatesclass #pilatesóra #pilatesélmény #elsőóra


280 megtekintés0 hozzászólás

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com