Keresés
  • dinaspilatesstudio

A Pilates alapelvei

Frissítve: 2019. júl 13.


#koncentráció

a "Pilates" gyakorlatokkal minden egyes mozgás egy végiggondolt folyamat és minden mozdulat egy maximális koncentrációt kíván.Úgy is hívják , hogy “gondolati mozgás”.

A külső környezet kizárása, test -lélek kapcsolata , a koncentráció teljes mértékben a mozgásra irányul.


#légzés

elengedhetetlen része a technikának, azonban a legnehezebben tanulható része a technikának.A belégzés hátra-oldalra irányul, miközben a mélyhasizmok enyhe kontrakcióban vannak,kilégzés a legnagyobb erőfeszítésnél történik.


#központosítás

a gyakorlatokban a ˇközpontod” az erőházad.Minden mozdulat a hasizmok kontrakciójával kontrollált.A cél az ,hogy a test egy egységként dolgozzon.


#kontroll

a gyakorlatokkal a gravitáció ellen erősítjük az izomzatot,a testet.Minél lassabb a mozgás annál nagyobb erő kell a végrehajtáshoz.


#precizitás

kezdetben a helyes testhelyzet felvétele nehéz, de a technikával szerzett tapasztalat a mozdulatok kontrolljához vezet.


#áramlás

a gyakorlatok folyamatos mozgással végezzük, mint egy kerék mely ugyanazzal a sebességgel ,folyamatosan gördül a teljes cikluson és mozgástartományon át.Így

a koncentrikus és excentrikus szakaszok váltakozásával egy teljes ,kiegyensúlyozott és funkcionális edzést kapunk.


#izoláció

a gyakorlatok mindenkinek más kihívást jelentenek majd, hiszen különböző alkat típusokkal mindannyiunknak egyéni erősségei és egyéni gyengéi vannak. A kiegyensúlyozáson keresztül megértjük majd testünk felépítését és a különböző izmok,izomcsoportok kontrollálása által válunk képessé az izolációra.


#jártasság

ezt a módszert nem más mozgás helyettesítésére találták ki, hanem mint egy pluszt a tested erősítésére bármilyen mozgást is végzel

64 megtekintés

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com