Keresés
  • dinaspilatesstudio

A Pilates alapelvei

Frissítve: 2020. nov 13.


#koncentráció

a "Pilates" gyakorlatokkal minden egyes mozgás egy végiggondolt folyamat és minden mozdulat maximális koncentrációt kíván. Úgy is hívják, hogy “gondolati mozgás”.

A külső környezet kizárása, test -lélek kapcsolata, a koncentráció teljes mértékben a mozgásra irányul.#légzés

elengedhetetlen része a technikának, azonban a legnehezebben tanulható része is egyben.

A belégzés hátra-oldalra irányul, miközben a mélyhasizmok enyhe kontrakcióban vannak, kilégzés a legnagyobb erőfeszítésnél történik.


#központosítás

a gyakorlatok kivitelezésénél fontos lesz, hogy a központ izmaival, azaz a mélyizmokkal dolgozz. Minden mozdulat a hasizmok kontrakciójával kontrollált.

A cél az, hogy a test egy egységként dolgozzon.


#kontrol

a gyakorlatokkal a gravitáció ellen erősítjük az izomzatot, a testet. Minél lassabb a mozgás annál nagyobb erő kell a végrehajtáshoz.


#precizitás

kezdetben a helyes testhelyzet felvétele nehéz, de a technikával szerzett tapasztalat a mozdulatok kontrolljához vezet.


#áramlás

a gyakorlatok folyamatos mozgással végezzük, mint egy kerék mely ugyanazzal a sebességgel, folyamatosan gördül a teljes cikluson és mozgástartományon át. Így

a koncentrikus és excentrikus szakaszok váltakozásával egy teljes, kiegyensúlyozott és funkcionális edzést kapunk.


#izoláció

a gyakorlatok mindenkinek más kihívást jelentenek majd, hiszen különböző alkat típusokkal mindannyiunknak egyéni erősségei és egyéni gyengéi vannak. A kiegyensúlyozáson keresztül megértjük majd testünk felépítését és a különböző izmok, izomcsoportok kontrolálása által válunk képessé az izolációra.


#jártasság

ezt a módszert nem más mozgás helyettesítésére találták ki, hanem a test erősítésére, melyet a hétköznapokban vagy esetleg más sportágban is jól kamatoztathatunk.

443 megtekintés0 hozzászólás

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com