Keresés
  • dinaspilatesstudio

A módszer megalapítójáról

Frissítve: 2019. júl 13.
A Pilates módszer nevét ,megalkotója Joseph Hubertus Pilates után kapta aki Németországban,Düsseldorf közelében született.Gyermekként asztmás,angolkóros volt valamint reumás láztól is szenvedett egész életét annak szentelte,hogy fizikailag megerősödjön.Speciális légzéstechnikáját az asztmája miatt a alakította ki ,tanulmányozta az emberi test izmait majd apja segítségével elkezdett gimnasztikai gyakorlatokat végezni.jógázni,testépíteni. Úgy gondolta ,hogy a legtöbb ember egészségi problémáit a rossz testtartás és néha ennek eredményeként a sekélyes légzés okozza,ezért nagyon fontos a gyakorlatok végzése során a légzéstechnika és a tartóizmok erősítése


Fiatal korában több sportágat is kipróbált és jártassá vált a testépítésben,műugrásban,síelésben és tornában is.

1912-ben Angliába költözött ahol kezdetben boxolóként ,cirkuszi akrobataként ,az angol nyomozók önvédelmi oktatójaként kereste kenyerét.

Az I.világháború kitörésekor Lancesterbe majd a Man szigetre internálták .

Az internálótáborban volt ideje továbbfejleszteni módszerét méghozzá társai segítségével akiket oktatott.A módszerrel sikerült társait fizikailag annyira megerősíteni,hogy a Man szigetén élő fogolytársait elkerülte az 1918-ban pusztító spanyolnátha.


Pilates az ágyban fekvő sérülteket sem hagyta cserben,különböző használati tárgyakból,ágyrugókból,kötelekből ,hordókból olyan eszközöket és gyakorlatokat dolgozott ki amit az ágyban fekvő sérültek is végezhettek: a foglyok és a súlyos betegek állapota folyamatosan javult. Az orvosok,ápolók és mindazok akik szemtanúi voltak a folyamatnak ,elkezdték hírét vinni az új tornának amit J. Pilates “Contrology “-nak nevezett el.

A háború után Pilates fitnesz tevékenységét Hamburgban folytatta,ahol a helyi rendőrséggel dolgozott.1926-ban kiábrándult a német hadseregből és Amerikába költözött.A hosszú hajóút során ismerkedett meg későbbi feleségével Claraval,kinek segítségével megnyitotta stúdióját a new yorki balett épületében.A“Contrology” t táncosoknak,táncoktatóknak,sportolóknak tanította egyre nagyobb sikerrel:módszerük segítségével a sérüléseik is egyre gyorsabban javultak.

Kora legnagyobb táncosai és táncoktatói jártak hozzá a módszere segítségével szép alakra,állóképességre és ruganyosságra tegyenek szert.A legtehetségesebb tanítványai idővel maguk is oktatták a módszert így egyre inkább elterjedt az egész világon.#pilates #powerpilates #pilatespractice #pilatesforhealth #doublethefun104 megtekintés0 hozzászólás

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com