BEMUTATKOZÁS

 Nagy Edina vagyok  MK Pilates oktató. Több mozgásformát is kipróbáltam mire rátaláltam a számomra megfelelőre.  Gyerekként teniszeztem, úsztam majd balettoztam.A balett nagyon a szívemhez nőtt, mindig is tetszett a táncosok kecsessége, fegyelmezettsége nagyon élveztem a fellépéseket és  persze imádtam a tütüt. Mivel csípőficammal születtem az orvosok utasítására pár év elteltével szüleim eltiltottak az ilyen típusú mozgástól.

  Felnőttként éreztem, hogy igényem van a sportra, ezért néha beestem egy-egy koreografált  zumba vagy aerobik órára, ahol iszonyatosan elfáradtam és valahogy egyik órával sem tudtam  azonosulni.

 

  A Pilates-szel hét évvel ezelőtt ismerkedtem meg, derék hát fájdalom és  a fent születési rendellenességből adódó problémáim miatt. Már az első csoportos órám után éreztem, hogy ez valami más annak ellenére, hogy sok információt kaptam az óra alatt. Néha már csak levegő után kapkodva próbáltam figyelni az oktató utasításaira. Nehéz volt a kívülről nagyon könnyűnek tűnő apró mozdulatokat kontrolláltan végrehajtani, észre sem vettem és a külvilág teljesen megszűnt létezni, minden problémámat sikerült erre az 55 percre kizárni, ami az akkori munkámnak köszönhetően nem volt egyszerű. Meglepő volt az érzés az óra után-nem csupán azt éreztem, hogy át lett mozgatva minden porcikám, hanem teljesen átszellemülve és hihetetlen mentális nyugalommal mentem haza. Akkori oktatómnak és kitartásomnak  köszönhetően nem izomzatom erősödött hanem megszűntek a fájdalmaim, javult a koncentrációm, szebb lett a tartásom, tudatosabb lettem.

 

Hogy mit jelent nekem a Pilates? Lényegesen többet mint egy másik mozgásforma….nekem a Pilates elhozta  életembe a teljes életmódváltást, megtanította hogyan szeressem és fogadjam el önmagam ami az élethez való hozzáállásomat is gyökeresen megváltoztatta. Megtanított arra hogy bízzak magamban és hogy  megfelelő hittel, kitartással képes vagyok céljaim elérésére. Értelmet nyert számomra a mondás ˇMens sana in corpore sanoˇ- nem szabad a testünket elhanyagolni, mert csak így lehetünk egy teljes egész!

Nagyon hálás vagyok azért, hogy szeretem amit nap mint nap csinálok, és megtaláltam magam ebben a hivatásban.

 

Oktatóként  izomerősítés mellett szeretném minden pozítív  tapasztalásomat a legjobb tudásom szerint vendégeimnek átadni, hiszen az ő fejlődésük, visszajelzésük a legnagyobb motiváció és húzóerő számomra a tanításban.

 

©2019 by Dina’s Pilates Studio Budapest. Proudly created with Wix.com